Doen straks 20 miljoen mensen mee met de Week van de Deconnectie?

Tijdens één van mijn keynotes over deconnectie sprak ik de grote groep deelnemers (+/- 100) over de nakende Week van de Deconnectie. Toen ik hen vroeg wie er geïnteresseerd was in dit initiatief en overwoog mee te doen, staken 7 op 10 deelnemers de hand op. Ik viel van mijn stoel!

De rekening is snel gemaakt. Tellen we alle Nederlanders en Belgen bij elkaar op, dan komen we uit bij een slordige 29 miljoen zielen. Gemakkelijkheidshalve gaan we ervan uit dat die allemaal een smartphone hebben. Dat mag dan overdreven zijn, maar niet schromelijk, want het geldt in elk geval voor quasi 100% van de 8 tot 88-jarigen.

70% van 29 miljoen is afgerond 20 miljoen. Zoveel enthousiaste deelnemers telt de Week van de Deconnectie straks. Een mens zou van minder beginnen dromen. Maar tussen droom en daad...

Vanzelf zal het niet gaan. Maar een respectabel aantal deelnemers moet haalbaar zijn. Daarvoor hoop ik wel op de medewerking van Jan, An en alleman die dit initiatief een warm hart toedraagt. Roep, brul en schreeuw het van de daken! Laat iedereen weten dat jij alvast meedoet en laat deze week viraal gaan. Gooi het op Whatsapp, Facebook, Instagram, Tiktok en Snapchat. Meld je enthousiasme op Tinder, Grindr en GoBubble! Gebruik het virale www voor één keer om mensen niet aan het scherm gekluisterd te houden, maar ze aan te moedigen er even van los te komen. 

Want deconnecteren doen we samen. Jij, ik en wij allemaal. Bedankt voor je steun!.